N800

Gyakorlati tapasztalatok a Nokia N8X0-as szuperkütyüjével

Címkék

blog (1) canola (1) center (1) diéta (1) e51 (1) étel (1) étterem (1) finom (1) firmware (3) gasztro (1) geocaching (1) gizmo (1) gyorskaja (1) im (1) kaja (1) konverter (1) linkek (1) maemo (2) maemo mapper (1) média (1) minimo (1) mobil iroda (1) mozilla (1) n800 (2) n800 utód (2) n810 (3) n810 wimax (1) navicore (2) navigáció (3) opera 8 (1) orb (1) os2008 (1) palm (1) quake (1) skype (1) tippek és trükkök (2) ukmp (1) usb host (1) vásárlás (1) video (1) wifi (1) Címkefelhő

Tippek és trükkök: az Opera böngésző testreszabása

2007.07.15. 18:42 ebikeshop.hu

Opera. Számomra az N800-as előre telepített programjai közül a legnagyobb csalódást okozza...

De adjunk egy esélyt, és nézzük meg, hogyan lehet barátságosabbá tenni. Az Opera weblapjain elérhető az ini fájlok leírása, aminek módosításával testre szabhatjuk a böngészőt. Aki az előző bejegyzésben leírtakat meg tudta csinálni, annak ez gyerekjáték. (Az Operát zárjuk be, mielőtt turkálunk az ini fájlokban!)

(Akinek régen voltak a DOS-os idők, mint pl. nekem, annak itt a részletes silabusz:

  1. Kell hozzá az x-term és egy editor, mondjuk a leafpad.
  2. Nyissuk meg az x-terminal-t
  3. Parancssorba: cd .opera
  4. Parancssorba: leafpad opera.ini
  5. Ezután módosíthatunk, aztán mentsük el a művünket.)

Az opera.ini-ben az alábbi változásokat javaslom:

  • A [Disk Cache] kategóriában emeljük meg annak méretét: Size=4096. Ettől sokkal gyorsabb lesz a böngésző.
  • A [User Prefs] kategóriában változtassuk meg a Minimum Font Size=16-ra (így 7 pixelről 16-ra növeljük a legkisebb betűk méretét, azaz legalább 2 mm-es betűméretünk lesz.

Az input.ini-ben (elérése hasonló az előbbiekhez) többek között megváltoztathatjuk a négyállású navigációs kapcsolóhoz rendelt parancsokat. Ez alapállásban a Navigate parancs, amivel a következő linkre vagy editáló mezőre ugrik a böngésző, ami meglehetősen idegesítő sok szöveget tartalmazó weblapoknál. Ezt így változtathatjuk meg:

  • A [Browser Widget] kategóriában cseréljük le a Navigate parancsokat az alábbiakra:
  • Scroll: két sor gördítése
  • Page: egy oldalnyi gördítése
  • És persze megváltoztathatjuk a xxx_long bejegyzéseket; ami a gomb hosszú benyomása estén alkalmazandó parancsot írja le.

Egy kicsivel boldogabb operás szörfözést kívánok!

Szólj hozzá!

Címkék: tippek és trükkök

A bejegyzés trackback címe:

https://n800.blog.hu/api/trackback/id/tr92118436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása