N800

Gyakorlati tapasztalatok a Nokia N8X0-as szuperkütyüjével

Címkék

blog (1) canola (1) center (1) diéta (1) e51 (1) étel (1) étterem (1) finom (1) firmware (3) gasztro (1) geocaching (1) gizmo (1) gyorskaja (1) im (1) kaja (1) konverter (1) linkek (1) maemo (2) maemo mapper (1) média (1) minimo (1) mobil iroda (1) mozilla (1) n800 (2) n800 utód (2) n810 (3) n810 wimax (1) navicore (2) navigáció (3) opera 8 (1) orb (1) os2008 (1) palm (1) quake (1) skype (1) tippek és trükkök (2) ukmp (1) usb host (1) vásárlás (1) video (1) wifi (1) Címkefelhő

Alkalmazások

2007.06.22. 22:06 ebikeshop.hu

Az alkalmazásokat a Home képernyőn találjuk, amihez egy hardver gomb segítségével bármikor átugorhatunk. Jópofa dolog, hogy ha az ujjunkkal nyomkodjuk a menüt, akkor az elemeket kinagyítja, így nagyon könnyen kezelhető. Ha ugyanezt a ceruzával csináljuk, akkor a kisméretű ikonok között tallózhatunk. Ugyanígy működik a szoftveres billentyűzet  is, hüvelykujjal nagyon kényelmesen lehet gépelni.

Előre installálva a következő programokat találjuk:

Media Player: a szokásos funkciók, könnyű kezelhetőség (bár a véletlenszerű lejátszást halálra kerestem, mire aztán véletlenül megtaláltam). A videóknál nem ilyen jó a helyzet; divx/xvid támogatás nincs (bár jó pár videoblogban láttam ilyen futó alkalmazást, de az én normál méretű fájljaim nem indultak el rajta). Talán a videó méretével van baj, majd megpróbálok egyet átméretezni. Az Orb-os résznél kitérek rá, miért nem érdemes ezzel túl sokat szenvedni.

RSS reader: nem jött be. Nehézkes, többször visszahozza azt a hírt, amit már elolvastam, nehezen kategorizálhatóak a feedek.

Images: képnézegető

File manager: fájlszervező

Contacts: névjegykártya kezelő

E-mail

Internet Call /IM: azonnali üzenetküldő és chat (Google Talk és Jabber). Én csak megvárom a napokban megjelenő Skype klienst...

Utilities: Számológép, óra, Jegyzettömb, PDF olvasó, Sketch - rajzoló

Games: sakk, mahjong, blocks, marbles játékok

Az operációs rendszer frissítése után a böngészőben a tableteer lapot állítja le, ahol további okos programok tölthetők le:

Camera: a beépített 640*480-as kamera, ami a videótelefonáláshoz van, állóképeket tud rögzíteni

FM radio: az eredetileg titkolt funkció: a fejhallgató kábelét antennaként használva rádiózhatunk

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://n800.blog.hu/api/trackback/id/tr15104062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása