N800

Gyakorlati tapasztalatok a Nokia N8X0-as szuperkütyüjével

Címkék

blog (1) canola (1) center (1) diéta (1) e51 (1) étel (1) étterem (1) finom (1) firmware (3) gasztro (1) geocaching (1) gizmo (1) gyorskaja (1) im (1) kaja (1) konverter (1) linkek (1) maemo (2) maemo mapper (1) média (1) minimo (1) mobil iroda (1) mozilla (1) n800 (2) n800 utód (2) n810 (3) n810 wimax (1) navicore (2) navigáció (3) opera 8 (1) orb (1) os2008 (1) palm (1) quake (1) skype (1) tippek és trükkök (2) ukmp (1) usb host (1) vásárlás (1) video (1) wifi (1) Címkefelhő

Alkalmazások - Maemo

2007.06.24. 08:02 ebikeshop.hu

A nyílt operációs rendszer legjobb tulajdonsága, hogy a felhasználók egyszerűen készíthetnek programokat az N800-hoz. A maemo.org/ weboldalan számtalan alkalmazásból válogathatunk.

Íme a gyöngyszemek:

FBReader: E-book olvasó, megeszi az fb2, html, chm, rtf, plucker formátumokat. Az oldalakat elforgathatjuk, tud tömörítőket kezelni.

Maemo Mapper: térképprogram. Szándékosan nem navigációt írok, bár segítségével a papír térképeinket elfelejthetjük. Internetes térképeket tölthetünk le vele, és ha van egy gps vevőnk, akkor nyomon követhetjük, hogy éppen merre járunk. Az openstreet, a Google valamint a VE utcaszintű és szatelites képeit használja. A letöltött térképeket az SD kártyán tárolja. Menet közben mobiltelefonon keresztül is frissíthetjük a térképeinket. A Google Steet adatai a magyar régióra tökéletesen megfelelnek, kellő részletességűek. Az útvonalterveket az internetről tölthetünk le, így egyszerűbb navigációs feladatot is el tud látni.

Google Street Székesfehérvárról közepes felbontásban:

Egy hibrid kép (utak+műholdas fotó):

És egy nagyobb terület:

Ezek a screenshotok az átméretezés veszteségei miatt nem adják vissza a gép tűéles képét. Komoly vizuális élmény ez a felbontás egy ilyen kis méretű kijelzőn.

Canola: audió-, videólejátszó és képnézegető mindenes. HTPC szerű menü, tud streameket is kezelni.  A felületből adódóan könnyen lehet ceruza nélkül az ujjunkkal kezelni. A hátránya, hogy a beállításokat egy webes felületen lehet elvégezni, ami unalmas és hosszadalmas...

Maemo Screengrabber: printscreen N800 módra. Ezzel készültek a becsatolt képeim.

 

Ezeken kívül tényleg rengeteg program elérhető. Excel és Word klón az irodai munkákhoz, és a jó öreg Doom az ártatlan szórakozáshoz... :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: maemo

A bejegyzés trackback címe:

https://n800.blog.hu/api/trackback/id/tr66104704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása