N800

Gyakorlati tapasztalatok a Nokia N8X0-as szuperkütyüjével

Címkék

blog (1) canola (1) center (1) diéta (1) e51 (1) étel (1) étterem (1) finom (1) firmware (3) gasztro (1) geocaching (1) gizmo (1) gyorskaja (1) im (1) kaja (1) konverter (1) linkek (1) maemo (2) maemo mapper (1) média (1) minimo (1) mobil iroda (1) mozilla (1) n800 (2) n800 utód (2) n810 (3) n810 wimax (1) navicore (2) navigáció (3) opera 8 (1) orb (1) os2008 (1) palm (1) quake (1) skype (1) tippek és trükkök (2) ukmp (1) usb host (1) vásárlás (1) video (1) wifi (1) Címkefelhő

Előszó

2007.06.14. 20:53 ebikeshop.hu

Lelkes kütyümániás vagyok. Papíron. Vagy inkább a monitor pixeljein. Ugyanis utoljára három évvel ezelőtt volt saját zsebmindenesem, egy iPaq PDA. Vicces visszagondolni, hogy a leveleimet a telefonom infravörös portján keresztül töltöttem le, és rémesen kellett figyelni, nehogy meglökjem a mobilt... A másik szép emlékem a géphez kapcsolt drótos GPS vevő volt, amihez másfél voltos elemekből és egy szivargyújtóból kellett szünetmentes tápot barkácsolnom, amikor geokesselni ment a család.

Manapság persze más a világ. Internetes társadalom, információ függőség, izzadó tenyér és furcsa borzongás a tarkónk táján, ha nincs meg a napi elektronikus betevőnk. Persze erre az elektronikai ipar még jobban ráerősít, hiszen nincs nap, hogy ne jelentenének be valami korszakalkotóan új dolgot. Lemondtam arról, hogy mindent figyelemmel kísérjek, de azt hiszem, rendesen szinten tartom magam a tenyérben is elférő csodák területén. Nem tudom miért vonzódunk ezekhez a kis méretű tárgyakhoz. Ki a fenének kell, hogy bármikor elérje a magán leveleit? Épp eleget küzdünk velük a munkahelyünkön. Vagy miért lenne sürgős, hogy a kedvenc kocsmánk weblapját bogarásszuk a nyitvatartási idő miatt? Vagy hogy fél órával korábban kapjunk meg olyan híreket, amelyek az esti bulvár híradóban amúgy is megnézhetünk, és gyakorlatilag semmi szükségünk rá?

Nincs értelmes válasz. De a körülöttünk felgyorsult idő rákényszerít minket, hogy lépést tartsunk vele. A barátaink szkájpolnak, iwiweznek, jutúboznak velünk.

Három éve folyamatosan keresem azt az eszközt, ami a mindennapokban megfelelő társ lenne. Meginogtam a flybook-nál, aztán lett belőle egy x40-es. Komolyan elgondolkodtam a tytn-on, de nem fogott meg egészen.

Aztán eluralkodott rajtam a most már nagyon kéne valami érzés, és fél perc alatt döntöttem, hogy kell egy Nokia N800-as internet tablet.

Persze Nokia, ami nem cseng rosszul. Aztán Linux operációs rendszer, amitől az ember azt várja, hogy egy gyors, lecsupaszított megoldás, amibe talán nem rejtettek el a programozók több tonna felesleges kódot. (Lásd M$ Office) Ja, és a nyitott rendszer miatt rendkívül testre szabható, hiszen lelkes amatőrök fejlesztenek hozzá kiegészítő programokat. Az ára 400€, felülről súrolja a fájdalomküszöböt. Így egészében nem is olyan rossz...

Szólj hozzá!

Címkék: blog n800

A bejegyzés trackback címe:

https://n800.blog.hu/api/trackback/id/tr9698820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása